Etiketler

1 Eylül 2013 Pazar

Dinleyici Kitleleri

Müzik akımları asla sadece müzikle ilgili olmamıştır. Herbiri kendi giyim ve düşünce tarzlarını hatta kimi zamanlar sosyal hayattaki davranış biçimlerini beraberlerinde getirmiştir. Çocuklar benliklerini müzikte bulup kendilerini ebeveynlerine ispatlamak ve onlardan farklı olduklarını göstermek istemişlerdir. Müzik insanlara bir sosyal statü ve çevre, en kötü ihtimalle konuşulacak bir ortak nokta verir. Grup t-shirtlerinin açık bir tanışma daveti olabileceğini asla unutmayın.

 Günümüzde kimse babasının kendisine bıraktığı bir koleksiyon ile yetinmek zorunda olmadığı ve müzik bu kadar ulaşılabilir bir hale geldiği için bu gruplar distanktif özelliklerini kaybetmeye başlıyorlar. 

 Bu konuyu basit bir Duman konseri ile ele alalım; Duman soundunda çok keskin bir çizgiye sahip olmasa da kimlere hitap ettiği çok açık bir grup. Daha dün gerçekleşen konser ise dinleyici kitlesine değil sadece kalabalığa sahip olan bir konserdi. Türkiye'deki konserlerin en büyük sıkıntılarından biri de işte budur. Playlisti Eminem'den ibaret olan bir arkadaşınızı siyah t-shirtü ile Metallica konserinde görebilirsiniz. Sonuç itibariyle seyircinin katılımımdan uzak bir konser sizi bekler ve emin olun ki bu negatif hava sizi etkilediği kadar sanatçıyı da olumsuz etkiler. Kimsenin konsere girme hakkını elinden alamayacağınız için yapabileceğiniz tek şey bir sonraki konsere "hazır" gelmesini ümit etmek olur. İyi bir dinleyici konsere gelmeden önce setlisti bile ezberlemiş olacaktır.

Bu durumun sanatçıya kazanç sağlayağını düşünmek ise doğru olmayacaktır. Statü için konsere gelen birisi bu grubun emeklerine -konser dışımda- zaman ve para harcamayacaktır. 

Sonuç olarak; poserlık kötüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder